Над 500 метра бракониерски мрежи с риба и раци са извадени от водите на язовир "Ястребино"

Над 500 метра бракониерски мрежи с риба и раци са извадени от водите на язовир "Ястребино". Акцията е проведена снощи от екип на Централната рибноопазваща организация /ЦРОО/ - клон Ястребино, съобщи за БТА ръководителят на доброволците Шенол Хасанов.
При наблюдение на водоема с термокамера доброволците засичат бракониерите. Въпреки трудния терен, те успяват да се придвижат до брега с автомобил без осветление и без включени фарове. Следени са в продължение на половин час. "Впечатлени сме, че за по-малко от 15 минути успяха да разпънат мрежите. Това говори за опит и за отлично познаване на язовира", коментира Хасанов.
Доброволците изваждат от водата 7 мрежи с обща дължина над 500 метра, две от тях чисто нови. Те са били спуснати от ръкава под село Росица. Уловената в тях риба от вида шаран, каракуда и бели риби е върната във водата. Пуснати са над 60 броя риби, някои от тях с тегло от 3-4 кг.
"Мрежите престояха във водата по-малко от един час. А уловът не беше лош. Не искам да мисля, ако бяха стояли по-дълго, какви количества би имало. Всички знаем, че "Ястребино" е богат на риба", коментира Шенол Хасанов. Той е категоричен, че представителите на ЦРОО знаят кои са бракониерите и че рано или късно ще ги заловят на място. Можем да се разправим с тях, но ще изчакаме от ИАРА да си свършат работата", допълни той.

Прочетена 1291 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта