Заради сухото време и човешка небрежност в Монтанско са горели 20 пожара

Заради необичайно сухото и топло за сезона време и поради човешка небрежност при боравене с огън на открито вчера в Монтанско са горели 20 пожара, повечето от които в сухи треви на различни места в региона, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Изгорели са над 1000 декара сухи треви и храсти. Най-големият пожар е бил в подножието на Стара планина край село Слатина в община Берковица, където са изгорели 700 декара. Край село Буковец в община Брусарци са изгорели 150 декара, край село Доктор Йосифово в община Монтана - 60 декара и т.н. На няколко места в Монтана и Лом са горели контейнери за отпадъци и сметища. Освен огнеборците от пожарната, в гасенето на пожарите са участвали и доброволни формирования към общини от региона.
В Монтанско от половин година валежите са синволични, земята е суха и покрита с множество сухи треви. Заради това от полицията призовават гражданите да не палят огън на открито, ако това не се налага и да не оставят огън без надзор. Пожарите в полето ангажират много сили и средства на противопожарните команди, замърсяват въздуха и нанасят щети на природата, припомниха от полицейската дирекция в Монтана.

Прочетена 1177 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта