Нинова:Законът за розата вече дава своите дефекти

Приетият Закон за розата, в първата кампания по време на неговото прилагане, вече дава своите дефекти. Това стана ясно по време на среща на лидера на БСП Корнелия Нинова с крупни производители на рози и череши от Казанлъшко.
Срещата, в разгара на кампанията  по прибирането на розовия цвят, бе по настояване на розопроизводителите, за които това е първата кампания, проведена в условията на действието на Закона за розата. Стопаните определиха тази кампания като изключително трудна.
„По време на тези разговори чух неща, за които дори не съм предполагала. Законът така е направен, че някои от видовете отпадат като възможност да бъдат регистрирани като българска роза и да се ползват с българска марка, т.е. очевидно Законът трябва да се променя и да се допълва. Някои от розопроизводителите изразиха опасения, че ако текстът остане в тази си форма, ще се наложи да изкоренят тези видове рози, които са гледани дълги години“.
БСП настоява за държавна помощ  за  земеделските стопани в размер на 30 милиона лева, част от които да бъдат предназначени и за розопроизводителите, припомни Нинова.
Тя коментира и предстоящия вот в БСП на 26 септември, за пряк избор на председател на партията, като каза, че в последните дни има „сериозен отпор отгоре срещу прекия избор на председател и съпротива срещу реформата в партията.“ Съпротивата  била „добре подплатена финансово, с цел да се блокира прекия избор“.
Нинова призова партийните членове да излязат и гласуват, тъй като при избирателна активност под 51% от всички членове, партията ще се провали./dariknews.bg

Прочетена 604 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта