България ще търси европодкрепа за розопроизводството и тютюна

„Ще търсим финансова подкрепа от Европейския съюз за развитието на розопроизводството и тютюна на среща на земеделските министри в Люксембург”. Това съобщи министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков в Стара Загора. На този етап двата сектора се финансират с национални помощи, обясни още той.

Министър Станков припомни, че през следващия програмен период България и Румъния ще получат повече европейски пари за земеделие. Той посочи, че сред важните задачи за изпълнение ще бъде запазване и развитие на малките ферми и производители. Това би станало, ако от обвързаната подкрепа за производство се отделят средства за слабите производства, за онези, които се развиват в необлагодетелстваните региони. 
Стратегията за прилагане на тези първи мерки ще бъде обсъдена на новосформирания Бизнес-научен съвет, който се събира за първо заседание този петък.

Министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков откри нова лекционна зала в Тракийския университет в гр. Стара Загора.

Новата придобивка на университета е изградена изцяло със средства, дарени от Христофор Бунарджиев, който е доктор хонорис кауза на Тракийския университет. Той е председател на Българската асоциация на търговците на агротехника и основен инициатор на изложението за земеделска техника БАТА „Агро” в Стара Загора. Два пъти е носител на приза „Агробизнесмен на годината”.

„Тракийският университет в Стара Загора е пример за връзката между бизнеса и академичната общност”, заяви министър Станков. Той благодари на Христофор Бунарджиев за дарението и призова повече хора от бизнеса да следват неговия пример.

Залата е оборудвана и обзаведена с модерна техника и предоставя отлични условия за студенти и преподаватели.

Прочетена 3090 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта