Правят регистър на тютюнопроизводителите

От 4 март откриват кампанията за приемане на заявления за 2014 г. за подпомагане по схемите за единно плащане на площ, за национални доплащания на площ, агроекологични плащания, плащания по НАТУРА 2000, за национални доплащания на тютюн и схемите за подпомагане за животни. Всички общински земеделски служби имат пълна готовност за нормално й протичане, заяви директорът на Областната дирекция "Земеделие" инж. Гюрсел Емин. Днес той събира всички началници за последни уточнения. Различията в сравнение с миналогодишната кампания са несъществени.


Новото е, че ще се направи регистър на хората, които в момента произвеждат тютюн, за да може тези, които не са отглеждали тютюн през референтния период 2007-2009 г. и не получават национални доплащания, да кандидатстват за минимална попощ de minimis. Това е единствената възможност бъдат подпомогнати. Въвежда се схема за преразпределително плащане -предвижда се малките и средни стопанства с площ до 300 дка да получават по-високо ниво на подпомагане от средното.


Подаването на заявления трябваше да започне на 1 март, но тъй като е почивен ден, приемът ще започне няколко дни по-късно.


Във връзка с кампанията тази седмица инж. Гюрсел Емин беше на работна среща на областните директори със зам.-министъра на земеделието Бюрхан Абазов. По думите на зам.-министъра основен приоритет е подпомагането на малките и средните стопанства, както и на уязвимите сектори - растениевъдство и животновъдство. 

Прочетена 2908 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта