Министър Грудев: Еврокомисар Дачиан Чолош се ангажира за пълно сътрудничество за бързо одобрение на Програмата за развитие на селските райнони 2014-2020

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев се срещна с европейския комисар по земеделие ДачианЧолош в Брюксел. Двамата обсъдиха одобрението на българската Програма за развитие на селските райони 2014-2020, както изпратените от България нотификации по първи стълб. Еврокомисар Чолош се ангажира за пълно сътрудничество на Комисията с екипа на Министерството на земеделието и храните за бързо и експертно обсъждане на програмата. От следващата седмица екипи от МЗХ и главна дирекция „Земеделие“ в ЕК ще започнат активен диалог за отстраняване на коментарите и забележките по програмата за развитие на селските райони, като целта е да бъде получено максимално бързо одобрението й. Европейската комисия ще си сътрудничи активно с България и по отношение на изпратените от България нотификации по първи стълб. Другата седмица ще бъде проведена техническа среща, на която ще бъдат обсъдени и детайлите на схемата за подпомагане на дребните земеделски производители.

По-късно министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще участва и в извънредния съвет на министрите на земеделието, който беше свикан във връзка с наложеното ембарго от страна на Русия за внос на плодове, зеленчуци, месо, месни продукти и други от държави-членки от Европейския съюз. Позицията, която ще защитава министърът на земеделието и храните Васил Грудев е, че освен компенсация на преките щети понесени от забраната за износ, е необходима и компенсация на косвените щети, които ще претърпят земеделските производители заради пренасочване на продукция                от ЕС към България.

Прочетена 3290 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта