×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

Германска медия за Габриел: Facebook, трепери!

Facebook трябва да се страхува от тази жена" - под това заглавие германското списание "Фокус", цитирано от  "Дойче веле", помества обширен портрет на българската еврокомисарка Мария Габриел, която отговаря за цифровата икономика.
Габриел, която пое ресора от германеца Гюнтер Йотингер, обяснява пред "Фокус", че възнамерява да продължи неговата работа, като ѝ придаде свой личен оттенък. По-нататък в публикацията четем:
"Трябва да направим още в областта на дигитализацията", казва Мария Габриел. И още: "Ние в Европа имаме голям потенциал". Обтекаеми изречения, под които всеки би се подписал. Габриел все още изглежда малко несигурна, когато говори за своите задачи. Това е първата ѝ среща с журналисти, откакто пое ресора преди осем седмици. Личи ѝ, че гледа най-вече да не допусне някоя грешка", пише авторката на статията Мириам Мол и разказва за приоритетите на Мария Габриел - например да отстрани последните препятствия пред премахването на така наречения "геоблокинг" и да насърчава изграждането на мрежи за безжичен интернет в села и градове.
Българската еврокомисарка дори има визия за обща телеком-мрежа на страните от ЕС и се надява, че до 2027 година дигиталният вътрешноевропейски пазар вече ще дава принос от 415 милиарда евро годишно към европейската икономика.
"Така могат да възникнат стотици хиляди нови работни места", казва Габриел пред списанието, в което по-нататък четем: "Много ангажирана и компетентна".
"На сърцето ѝ лежи най-вече борбата срещу фалшивите новини, които се разпространяват в социални мрежи като Facebook. Сформира се например група от експерти, които трябва да предложат параметрите на една бъдеща общоевропейска инициатива по въпроса. И да изработят насоки за взаимодействието с Facebook, Тwitter и Сие. След последната атака на вируса "Wonacry" българката има планове и за борбата срещу кибертерора: "Европа трябва да си вземе поука", казва тя. Идеята ѝ е да бъде изготвен план за бързата реакция на ЕС в случай на такава атака.
След кратък преглед на биографията на Мария Габриел в публикацията за нея четем: "Фракционният лидер на Европейската народна партия Манфред Вебер (ХСС) казва, че Габриел е "много ангажирана и компетентна". И че работи и "отвъд границите на своята партийна принадлежност": "Тя е човек, който може да се бори за ясна собствена линия - и в същото време да търси консенсус". Но Габриел поддържа добри контакти не само с фракционния лидер.
Филоложката, която има и политологическо образование, е отлично омрежена вътре в своята партия: съпругът ѝ, французинът Франсоа Габриел, е близък с лидера на ЕНП Жозеф Дол, който дори е кумувал на сватбата на семейство Габриел. Детето им израства в Брюксел с два езика. У дома Мария Габриел говори български, а мъжът ѝ - френски".
Авторката на статията във "Фокус" припомня, че 38-годишната Габриел е най-младата еврокомисарка и със симпатия описва дружелюбното ѝ отношение към околните и към членовете на екипа ѝ.

етикети:
Прочетена 8138 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта