Пчелар: Не купувайте мед на цена под 5 лева

Над 120 малки производители от цялата страна изложиха продукция на фермерски фестивал в парка „Заимов“ в София. Изложението се провежда за четвърта поредна година.
Сред атрактивните стоки на изложението са козметика, бижута и аксесоари от натурални продукти. Може да се закупят също сезонни плодове и зеленчуци, гъби, билки и подправки, млечни и месни продукти, мед, сладка и конфитюри.

"На пазара не е тайна, че има и фалшив мед. Когато в средата на зимата видите течен мед, който не е акациев, не се лъжете да го купувате. Истинският продукт би трябвало да е кристализирал и хомогенен. Освен това, видите ли мед на цена под пет лева – не купувайте“, обяснява пред БГНЕС Николай Червенков, който от 23 години гледа кошери в района на Стара Загора и Казанлък.
Най-сигурният начин си остава потребителите да купуват от човек, когото познават. „Трябва си директен контакт между производителя и купувача“, смята търговецът.
Фестивалът в парка „Заимов“ събира няколко фермерски пазари в страната – Добрич, Банкя, Пловдив, столичната Римска стена и този пред земеделското министерство.

Прочетена 2902 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта